ישנם מגוון רב של מוסדות ללימודי אמנות בארץ, כשהמשותף לכולם זה בראש ובראשונה אהבה לתחום, לצד יצירה מעמיקה בסדנאות מעשיות, ובעולם העיוני שכולל תיאוריה, היסטוריה וביקורת על אמנות. בכל מוסד ללימוד אמנות ניתן להתמחות במגוון מסלולים, החל מהאומנויות הקלאסיות כגון ציור, רישום, פיסול והדפס ועד לתחומי יצירה מודרניות כגון צילום, ווידאו ופרפורמנס.
בכל מוסד ללימודי אמנות הלימודים מתחלקים לצד מעשי ולצד עיוני. בצד המעשי תרכשו טכניקות מגוונות, ותבינו מה כל חומר מביע וכיצד נכון לעבוד איתו. בציור תלמדו להכין צבעים ולשלב אותם באופן בו תגיעו לגוון הנכון ותגלו אילו טכניקות הנחה יש לכל צבע. בפיסול תלמדו ליצור קונסטרוקציה, מעטפת, מרקם, והפעלה מרחבית של פסלכם. תעבדו בחומרים שונים ומגוונים כגון חמר, עץ, מתכות שונות, הטבעות סיליקון וכולי. תלמדו לעבוד עם כלי עבודה שונים, ומכשור מאסיבי כגון מסורי קיר, מכונות הדפס, חדרי חומצה ועוד. בצד העיוני תלמדו איך להבין ולקרוא יצירות אמנות, איך לבקר אותן, מה המשמעויות השונות שכל זרם אמנותי הביא לשדה האמנות, איך האמנות התפתחה לאורך ההיסטוריה, מי היו דמויות המפתח ומה כל מדיה חדשה תרמה לעולם זה.
לימודי אמנות מוצעים בארץ במספרבמגוון מוסדות ודרכים- ניתן לקחת קורס עיוני במוסד לימודים אקדמאי, או הרצאות במוסדות ללימוד אמנות אזוריים. ניתן ללמוד תואר ראשון בתולדות האמנות באחת מהאוניברסיטאות הגדולות בארץ, וניתן ללמוד תואר ראשון מעשי באחת המכללות המקצועיות כגון בצלאל או שנקר. רשימת הקורסים גדולה לא פחות, ולצד הקורסים הקלאסיים לפי נושאים, אמנים או תקופות, ישנם גם קורסים פחות מוכרים – כגון קורס אוצרות או קורס הערכת יצירות אמנות. בכל מה שנוגע ללימודי אמנות- יש מגוון רחב בו כל אחד יכל למצוא משהו שיעניין אותו.
לנוחיותכם:
מוסדות אקדמאיים ללימוד אמנות
מוסדות ללימודי תעודה באמנות